- Şirket Kuruluşu ve Tasfiye
- Devir Birleşme Bölünme ve Nevi Değişikliği
- Firma Değerleme
- Yeniden Yapılanma
İşletme faaliyetleri, yeniden yapılandırma projeleri, örgüt yapısı ve insan kaynaklarındaki önemli değişiklikler, yüksek risk içerebilir.
Günümüzde işletme değerleme faaliyetlerinin önemi, işletmelerin yatay birleşme ve dikey birleşme konularında verimliliğin arttırılması, sahiplik ve ortaklık faaliyetlerinin kontrol fonksiyonunu gerçekleştiren kişilerden ayrılması, hızla değişen faktör maliyetleri, artan küresel rekabet koşulları, döviz ve oranları gibi sabit olmayan koşulların varlığı, sermaye pazarındaki değişiklikler, hisse sahiplerinin yönetimde artan bilgi ve katılımları sonucunda değerlemenin önemi artmıştır.
- Planlama
- Araştırma
- Analiz
- Raporlama
İşletmelerin bulunduğu sektör ve kaynaklarına uygunluğu ölçüsünde uygun değerleme yöntemlerini kullanmalıdır.
Yatırım projelerinde; toplam yatırım tutarının doğru olarak saptanmasının yanı sıra kuruluş yeri, üretim tekniği, kapasite, yönetim, faydalı ömür, çevreye etki, uygulama planı ve teşvikler (Genel Teşvik Uygulamaları, Bölgesel Teşvik Uygulamaları, Büyük Ölçekli Yatırımlar, İhracatçılara Sağlanan Destekler) gibi önemli noktaları incelemek ve değerlendirmek gerekir.
Amacınız ister şirketinizi büyütmek, ister yeniden yapılandırma olsun, doğru kararları almanızda ve bu kararları uygulama aşamalarında size yardımcı olabiliriz.
Yapılan bir harcamanın Ar-Ge indirime konu edilebilmesi için, doğrudan araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile ilgili olması ve doğru hesaplanması gerekmektedir.
Yapısal dönüşümler, teşvik ve destekler kapsamında doğru ve uygulanabilir çözümler sunan Ph YMM’ye başvurabilirsiniz.